ТАЙНАТА „ЕФЕКТ-2” ИЛИ КАК БЪЛГАРСКИ УЧЕН СЪЗДАДЕ НАЙ ЕФИКАСНИЯ ЛОСИОН СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ В СВЕТА

СЪЗДАТЕЛЯ НА „ЕФЕКТ-2” ИВАН ЖЕЛЕВ: РАЗКРИХ КОДА НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО

- Защо „Ефект-2” е най-ефикасния лосион срещу оплешивяване в света и как го създадохте?

- Създадохме Ефект-2 като лосион за борба с косопада и подхранване на косата. Но още при тестовете върху плешиви доброволци продукта показа изумителни резултати. Регистрирахме 93-процентова успеваемост. Този макар и шокиращ резултат не беше съвсем неочакван за мен, защото световната тенденция в борбата с оплешивяването е на преломен етап.

- Какво имате предвид под „преломен етап”?

- В изследователските лаборатории по света се натрупа много информация. И е съвсем близо момента на създаване на съвършения продукт срещу оплешивяване. Имам претенцията, че Ефект-2 е една много голяма стъпка в тази посока. Нещо повече: продукта е на много крачки пред останалите. В световен мащаб положението към днешна дата е следното: Съществуват няколко добри американски и японски продукта срещу оплешивяване. Но всеки от тях е тясно специализиран. Едни са със съдоразширяващ ефект, други подтискат ензима, който метаболизира тестостерона до дехидротестостерон, а трети са с антимикробно действие. Но като цяло нямаше единно становище за това кой е причинителя на хормоналната плешивост. И, съответно, не беше измислен пълния механизъм за неговото отстраняване.В „ЕФЕКТ 2” ПЪРВИ ОТКРИХМЕ ФОРМУЛАТА. СЕГА ИМАМЕ ЦЯЛОСТНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ТОВА КАК, ЗАЩО И ЗА КОЛКО ВРЕМЕ Е ПРЕОДОЛИМО ГЕНЕТИЧНОТО ОПЛЕШИВЯВАНЕ. И реализираме тези свои знания в продукта „Ефект-2”

- Какво показваат вашите изследвания?

Една от причините за оплешивяването е стресът. Как косата окапва при продължителен стрес? Първоначално се отделят високи нива на адреналин, последван от кортизол, което води до свиване на периферните кръвоносни съдове. Стресът свива кръвоносните съдове и достъпът на хранителни вещества до косъма намалява. Правени са опити с животни.Освен това: стресът загрява мозъка, а косата е създадена за да топли главата. Следователно косата става ненужна за организма. В постстресовия период адреналинът и кортизолът снижават нивата си, а половите хормони – обратното, повишават ги. Получава се рязко заиграване между мъжките и женски хормони. Женският полов хормон естроген е антистресов, той вдига рязко нивата си с цел да се създаде психологически комфорт при излизане от стресовата ситуация. Организмът обаче се насочва срещу естрогеновото господство чрез отделяне на андрогени – мъжките полови хормони. А естрогенът е фактор, който води до спиране растежа на косъма (катаген-фактор). Отговорът на естрогенгосподството води до опасности в организма и до отделянето на мъжки полови хормони, и то до метаболизиране на тестостерона в дехидротестостерон, който е най-силната форма на тестостерона. Оттук следва широко популярната теза за главната вина на дехидротестостерона, открит от световната научна общност, като основен виновник за генетичното оплешивяване. Обаче не е изяснено каква е неговата функционална вина. В процеса на моите изследвания открих точната функционална причина, поради която дехидротестостеронът води до оплешивяване. И защо същия дехидротестостерон увеличава окосмението на други места по тялото? Което е нов момент в науката за косопада. Дехидротестостеронът опосредствано е растежен елемент за косъма, чрез активиране на определени цитокини (растежни фактори). Той въздейства върху един ензим на колагенопроизводството на съединителната тъкан, изграждаща кожната пъпка, като я втвърдява и блокира кръвоносното съдче.

Ето как изглежда този процес, изразен с формула:

Стрес – адреналин+кортизол – постстрес – естрогенпроизводство – реакция на постреса – дехидротестостерон

Всички тези фактори са блокиращи растежа на косъма, и то в дълъг период от време. Според мен този механизъм организмът го приема като успешен и го записва по генетичен път. И поради тази причина е възможно оплешивяване да възникне и без стрес. Но това е вече нов тип оплешивяване: генетично.

- Какво точно се случва с косъма и неговите части при генетичното оплешивяване?

- Когато коренът, кореновата матрица на косъма, спре да функционира и е увредена плазмата на съединителна тъкан, се предизвиква автоимунна реакция, защото косъмът се явява болен орган. Получава се автоимунен отговор с антигени, които кристализират кожната пъпка, допълват я с въглехидрати и започват опити за нейното изхвърляне от скалпа. Белег за изхвърлянето от скалпа на кожната папила е когато скалпът е “надупчен”. Когато обаче скалпът е гладък, кожната папила е вътре и е смалена. В повечето случаи папилата не се изхвърля. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ХОРАТА С ОПЛЕШИВЯВАНЕ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ СЪЩО ИМАТ ШАНС ДА СЕ СДОБИЯТ С КОСА. Под гладкия скалп се крият кристализирани кожни пъпки, лишени от достъп на кръв, със затихнали функции, които обаче не са мъртви. От друга страна, стволовите клетки на епителната тъкан, които осигуряват космения растеж, са в наличност до края на живота на човека. А това дава възможност при правилна процедура да се възстанови косменият растеж.

- Как се възстановява космения растеж?

- Възстановяването на косъма протича на няколко етапа. Първо се възстановява кръвоносния съд и се осигурява кръвен приток до кожната пъпка. Това се постига чрез следните процедури:

 1. а) разрушаване въглехидратното циментиране на кожната папила;
 2. б) разбиване или омекотяване на вкостената съединителна тъкан, притискаща кръвоносния съд;
 3. в) възстановяване стените на притиснатия кръвоносен съд и поддържането му в относително постоянно съдоразширение;
 4. г) активиране на свитата кожна пъпка и космен корен.

Най-важният момент настъпва обикновено преди изникването на самия косъм. Тогава е необходимо да се изживее пълноценен катаген, т.е. да се получи пълноценна апоптоза на всичко, което се намира на последната космена матрица. Именно поради това обикновено след катагена следва функциониращ теоген, който функционално продължава от 3 до 4 месеца. Тук трябва да отбележа и нетърпението на много хора, които очакват лосиона “Ефект-2”, да им даде мигновени резултати. Не всеки космен корен е блокиран от оплешивяването по време на предстоящия теоген. В повечето случаи е необходим пълноценен катаген, дори опадване на слабите тънки косъмчета. И едва след това никне новата пълноценна коса. Така възниква нов пълноценен анаген.

- Как са отразени тези сложни процеси в Ефект-2?

- Всичките тези процеси са заложени в основата на лосиона Ефект-2. Той е много ефективен при генетично оплешивяване. Моите наблюдения показват, че с Ефект-2 се постига 100-процентов ефект. При т.нар. гнездови косопад, който изцяло е автоимунната форма на оплешивяването, ефектът е уникален.

- Само естетическа ли е нуждата от коса?

- Ролята на косата е да изтегля токсините от скалпа. Освен това косата пази мозъка от неблагоприятни вещества и външни влияния. Т.е.косата освен естетически има и дълбоко медицински смисъл. Косата съдейства за производството на витамин Д в по-голяма степен отколкото кожата.

Основни причини за оплешивяването


Състоянието на косата е индикатор на общото физическо и психическо здраве на човека. Много хора с косопад прибягват до по-нестандартни методи за лечение, след като вече са опитали най-различни безуспешно различни средства и рецепти. Падането на косата може да бъде временно или постоянно, да засяга отделни части или цялата окосмена част на главата и тялото.

Наблюденията ни показват, че падането на косата се засилва най-често в периода на смяната на пролетта с лятото и на есента със зимата. Това донякъде е нормално, тъй като в този период старите косми падат, за да дойдат други, здрави косми на тяхно място други. Проблем е, когато опадането е по-засилено от израстването на новите косми.

Косопадът се среща не само у възрастни, но и при малки деца - най-често след разстройство на жлезите с вътрешна секреция. При по-младите хора причините може да са наследствени. Косопадът може да се появи в следствие на хормонален дисбаланс, неправилно хранене или замърсяване на организма след тежко заболяване.

При възрастните хора се появява т.нар. старчески косопад. В последно време обаче все повече млади мъже, между 20-30 години, имат силно разредена коса. Не са малко и случаите на млади момичета със симптоми на оредели коси. Засилено падане на косата може да се получи и при бременните жени и майките по време на кърменето. Значение в тези случаи имат неправилното хранене на такива жени или други допълнителни страхове и проблеми около детето.

Ако дневно по четката ви остават повече от 100 косъма, а косата силно оредява с времето, значи имате сериозен проблем. Много жени тогава прибягват към лечение със скъпи препарати и тинктури за коса. Най-често безрезултатно!

Най-често срещаните причини за косопада и оплешивяването са:

 1. Постоянните обезцветяващи и оцветяващи средства, а към тях и гореща струя сешоар дразнят кожата на главата и я изсушават:
  Агресивните шампоани разрушават киселинната предпазна обвивка, в следствие на което растежът се нарушава, опадалите косми не израстват достатъчно бързо.
 2. Липса на витамини и минерални вещества
 3. Стреса
 4. Нарушено кръвообращение в областта на скалпа
 5. Завишеното количество тестостерон в подкожието на скалпа и космените фоликули.
  Косата се нуждае преди всичко от желязо, цинк и витамини B и C, за да расте.
 6. Смущение в имунната система:
  Растежът спира, космите се чупят от корена често дори на кичури (кръгообразен косопад).
 7. Медикаменти:
  Косопадът често е странична реакция от препаратите, понижаващи мазнините в кръвта (статини), субстанциите, които не позволяват съсирването на кръвта (например Marcumar) и препаратите срещу високо кръвно налягане (бетаблокери).
 8. Климат:
  Климатът също играе немаловажна роля за състоянието на косата. Продължителното сухо и горещо или влажно и студено време се отразяват много неблагоприятно общо на здравето, а оттам и на косата.
 9. Носенето на шапки, особено стегнати:
  Те пречат на свободния достъп на въздух, на активното кръвообращение на кожата, а оттам на нормалното хранене на косъма. Кръвоснабдяването е затруднено и при спазми или стегнати мускули в областта на раменния пояс.

По мнение на водещите специалисти "Ефект-2" е еднакво успешен в борбата с всички споменати симптоми. "Ефект-2" гарантира израстването на нова, здрава коса само за 30 дни!

Специална отстъпка

Едно шишенце от уникалния лосион срещу оплешивяване "Ефект-2" (250 ml) е достатъчно за пълния курс на третиране (25-30 дни).

Продуктът се доставя по куриер на посочен от вас адрес. Заплаща се на куриера в момента на доставката.

За клиентите на този сайт "Ефект-2" прави специална отстъпка: Цената на едно шишенце с включена куриерска такса e 51 лв.

Поръчай